top of page

PATRIMONI

Afortunadament, en els últims anys s'està posant en valor el patrimoni arquitectònic i tenim la gran sort de treballar i conéixer un territori amb molts vestigis de les diferents èpoques que ens han precedit.

La nostra feina abasta des de la recerca històrica, passant per l'estudi minuciós de l'estat actual fins a la proposta d'intervenció.

nocturna_72pp.jpg
IMG_9839_edited.jpg

El castell de Vallmoll es troba ubicat al cim del turó que presideix el poble.

Des del 2007, ha sofert diferents fases de restauració, restant per executar únicament la última (Fase VI).

20210907_162846__edited.jpg

El castell dels Garidells presideix el punt més alt del nucli urbà del municipi, i de la seva fesonomia en podem distingir ràpidadment dues torres, una a la vessant sud-oest i una altra a la vessant sud-est. 

El programa constructiu i habitacional del castell es desenvolupa a l'interior d'aquests murs i torres.

Les intervencions que s'han dut a terme fins ara han consistit en l'adequació del camí de ronda d'accés al castell, una primera fase de consolidació estructural dels paraments verticals.

2021-05-18 0028-HDR.jpg

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona és l'edifici que, des dels anys 50, presideix la plaça del Rei de Tarragona. 

En ell hi troben refugi les restes arqueològiques de la ciutat, les quals no gaudien de les condicions de conservació òptimes.

IMG_2621.JPEG

El Club Nàutic de Vilassar de Mar és un edifici icònic a la costa del Maresme. La seva ubicació privilegiada, així com els seus elements arquitectònics el doten d'una singularitat excepcional. 

Aquestes característiques, junt amb la seva llarga trajectoria a nivell social sent l'amfitrió de nombroses regates i diversos esdeveniments populars, fan que es tingui el desig de catalogar-lo per tal de protegir-lo en front a futures actuacions que s'hi podrien dur a terme malmetent o inclús fent que es perdin tots aquests valors.

Captura7.JPG

La casa Català de Batea és un edifici ubicat al carrer Major de Batea. En aquest projecte, degut a les seves dimensions, vam fer servir la tecnologia Matterport per tal de generar un núvol de punts amb el que poder treballar.

Aquest núvol de punts, a part de ser l'eina base per a realitzar l'aixecament, va servir per a tenir un bessó digital de l'estat actual de l'edifici.

I és per això que creiem en el potencial d'aquesta tecnologia. S'ha d'intervenir en el patrimoni per tal de fer-lo perdurar en el temps i, si es pot, tornar a donar-li vida i ús. Tot i així, tenir una còpia digital de l'estat en el que ens ha arribat ens permet pdoer seguir aprenent i coneixent estats cronològics passat.s

Enllaç a la Casa Català

CASTELL-DE-VILA-SECA-09-1.jpg
bottom of page